Arbeidsrecht advocaat inschakelen? Dit zijn de redenen

Arbeidsrecht advocaat inschakelen? Dit zijn de redenen

sep 30, 2021 Advocaten by Rick

Een arbeidsrecht advocaat inschakelen? Je hebt er vast wel is van gehoord, maar wat doet deze advocaat nou en waarom zou je hem inschakelen. In deze blog zullen de redenen gegeven worden. Ben je bijvoorbeeld onterecht ontslagen of ben je als werkgever in de clinch geraakt met je flexwerker. Dan is een advocaat in Veenendaal inschakelen nog niet eens zo’n gek idee. 

Arbeidsrecht advocaat inschakelen bij ontslag

Het is natuurlijk altijd vervelend om ontslagen te worden door je werkgever. Je had het hartstikke naar je zin op je werk, maar door bezuinigingen had je baas geen andere keus. Toch hoor je hierbij een vergoeding te krijgen. Je hoopt dat dit doet goed verloopt, omdat je altijd een goede band met je baas hebt gehad. De kans is echter aanwezig dat dit niet zo goed verloopt. Dan is een advocaat in Veenendaal die gespecialiseerd is in arbeidsrecht nog geen verkeerde keus. Hiermee krijg je de vergoeding waar je recht op hebt en kan je met nog een beetje een tevreden gevoel naar huis terugkeren.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die je hulp en advies aanbiedt bij juridische problemen. In theorie is dit hartstikke fijn, omdat je geholpen wordt bij problemen waar jezelf niet veel van af weet. Toch gaat dit in de praktijk niet altijd goed. Deze verzekeraar probeert het in de meeste gevallen zo snel mogelijk af te handelen om zo geld te besparen. Een arbeidsrecht advocaat inschakelen kan dit probleem verhelpen. Deze advocaat heeft de kennis om er het maximale voor je uit te slepen. Met kennis van beide kanten van de tafel kan voor jou het optimale resultaat gerealiseerd worden. 

Flexwerkers

Een arbeidsrecht advocaat kan ook dienen voor flexwerkers. Deze werknemers zijn makkelijk in te zetten voor werkgevers, maar hier kunnen problemen ontstaan. Zo moet de werkgever na 12 maanden in gesprek met je gaan om een aanbod te doen. Als je dus een flexwerker bent en niet zo’n aanbod hebt gehad is er de kans dat een arbeidsrecht advocaat inschakelen een oplossing voor je kan bieden. 

Een arbeidsrecht advocaat is dus geen overbodige luxe in deze situaties. Ze kunnen je helpen bij problemen waar jij te weinig van af weet of geen tijd voor hebt om het af te handelen. Herken jij je in deze problemen? Schakel dan een advocaat in Veenendaal in om het maximale resultaat eruit te slepen.