Bij welke situaties schakel je een incasso advocaat in?

Bij welke situaties schakel je een incasso advocaat in?

sep 30, 2021 Advocaten by Rick

Een incasso advocaat kan ingeschakeld worden als je al een behoorlijke tijd op je geld zit te wachten. Vaak kan je iemand er even aan herinneren dat iemand nog niet heeft betaald, maar soms is dit niet genoeg of willen ze niet betalen. Dit komt soms ook voor. Maar als iemand weigert te betalen of je krijgt het na veel wikken en wegen iedere keer maar niet terug, dan is het handig om een incasso advocaat in te schakelen. De incasso advocaat valt zogezegd met de deur in huis binnen. Dus zonder smoesjes kijkt de incasso advocaat hoe hij of zij jouw geld terug kan halen. Kan het niet in 1 keer? Dan wordt er naar een gepaste regeling gekeken. Een incasso advocaat wordt vaak ingeschakeld als er ook goederen in beslag genomen moeten worden.

Wanneer moet je een incassobureau inschakelen?

Vaak wordt er gedacht aan een incassobureau of aan een deurwaarder als er een onbetaalde schuld is. Maar wanneer moet je eigenlijk een incassobureau inschakelen? Als er een schuld niet is betaald en er hoeven geen spullen in beslag genomen te worden, dan kan je een incassobureau inschakelen. Een incassobureau is namelijk niet bevoegd om goederen in beslag te leggen. Als er wel goederen in beslag genomen moeten worden, dan moet dit gedaan worden door een deurwaarder of een incasso advocaat. Je kan altijd een incassobureau inschakelen als er openstaande debiteuren zijn. Mocht het nou later zo zijn dat het bedrag hoger is dan verwacht, dan kan er tussentijds altijd nog gewisseld worden naar een incasso advocaat of een deurwaarder.

Wat is een incasso advocaat?

Een incasso advocaat is een specialist die gespecialiseerd is in het opstellen van dagvaardingen, het aanvragen van faillissementen van de schuldeiser, aanmaningen versturen en alles wat verder te maken heeft met incassorecht. Heb je facturen liggen die door de klant niet zijn betaald of wilt de debiteur niet betalen? Dan kan je een incasso advocaat inschakelen. Een incasso advocaat legt onder andere beslag op verschillende goederen in een pand, dit kan dus ook in een woning zijn. Natuurlijk wil je je geld terug hebben waar je al een tijdje op zit te wachten en daar kan een incasso advocaat dan bij helpen.

Wat kost een incasso advocaat?

Een incasso advocaat wordt per uur uitbetaald. Vaak liggen de kosten tussen €175,- en €350,- per uur. Als een debiteur de klant niet betaald, dan zijn de kosten uiteindelijk voor de persoon die nog moet betalen, dus de persoon die nog een schuld open heeft staan. Naast het betalen van een incasso advocaat, komen ook nog eens de kosten van de rechtbank erbij. De rechter moet namelijk een uitspraak doen over de schuldeiser, dus de persoon die nog moet betalen. Het bedrag wat de schuldeiser uiteindelijk moet betalen varieert hoe hoog het bedrag is dat terugbetaald moet worden. Bij een incasso advocaat komt namelijk ook nog rente bovenop het tarief dat is afgesproken, dus dat is een duur grapje voor de schuldeiser.