Hoe laat ik mijn bedrijf op een gezonde manier groeien?

Hoe laat ik mijn bedrijf op een gezonde manier groeien?

jan 19, 2021 Financieel by Rick

De meeste bedrijven beginnen met een idee, een passie of een droom. Je hebt bedrijf opgericht met de intentie om uit te groeien tot een belangrijke speler in de markt. Wanneer een bedrijf blijft groeien, ontstaan er vanzelf bepaalde knelpunten. Er is te weinig personeel om aan de vraag te voldoen. Meer medewerkers aannemen is een oplossing, maar brengt ook weer andere problemen met zich mee. De administratie neemt toe, het kantoor biedt niet genoeg ruimte voor het huidige en nieuwe personeel en om het bedrijf draaiende te houden is een andere bedrijfsstructuur noodzakelijk. Het laten groeien van een bedrijf gaat dan ook zeker niet vanzelf. In dit blog lees je meer over het laten groeien van je bedrijf op een gezonde manier.

Welke rechtsvorm heeft je bedrijf?

Een belangrijke stap in het groeiproces van je bedrijf is het kiezen van de rechtsvorm die het beste bij jouw bedrijf past. Veel bedrijven beginnen als eenmanszaken, omdat dit bepaalde voordelen met zich meebrengt in de beginfase van de onderneming. Echter, wanneer het bedrijf groeit, worden deze voordelen steeds minder relevant. Al snel bereik je het punt waarop het interessanter is om door te gaan met een BV. Het omzetten van een eenmanszaak is dan ook een zeer gebruikelijke vervolgstap voor groeiende bedrijven. Je betaalt dan geen inkomstenbelasting over de winst en bent beter beschermd als ondernemer. Een BV is namelijk een rechtspersoon en dus ben jij niet persoonlijk aansprakelijk.

Welke kansen en mogelijkheden zijn er?

Na het eventueel omzetten van de rechtsvorm van je onderneming zijn er ook andere mogelijkheden waar je op in kunt spelen om je bedrijf verder te laten groeien. Welke kansen en mogelijkheden er voor jouw bedrijf liggen, hangt ook weer van verschillende factoren af. Waar liggen de knelpunten voor je bedrijf, welke middelen heb je tot je beschikking en welke richting wil jij uit met jouw bedrijf? Het zijn allemaal vragen die eerst beantwoord moeten worden, want dat gaat uiteindelijk bepalen welke stappen mogelijk en interessant zijn.

Laat je adviseren door een ervaren accountant

Wil jij doorgroeien met je bedrijf, maar twijfel je over de beste manier om dit voor elkaar te krijgen? Schakel de hulp van een ervaren accountant in om je te helpen bij het herkennen en benutten van kansen en eventuele risico’s. Ook in de verdere toekomst kun je met jouw account sparren om de financiële en administratieve zaken te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *